Cîmpeanu: Se renunță la săptămâna "Școala Altfel"/Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă și când se încheie anul școlar

Cîmpeanu: Se renunță la săptămâna "Școala Altfel"/Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă și când se încheie anul școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în acest an şcolar se renunţă la săptămâna "Școala Altfel" pentru a recupera una dintre cele două săptămâni de vacanţă care tocmai se încheie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Am primit foarte multe solicitări. (...) O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru Bacalaureat şi Evaluare naţională. O altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toți elevii. Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanţă cu o săptămână de vacanţă pentru elevii din gimnaziu şi liceu în perioada 3 - 10 ianuarie şi cu o singură săptămână pentru elevii din învăţământul primar şi pentru copiii din grădiniţe”, a afirmat Sorin Cîmpeanu vineri, într-o conferinţă de presă. 

Acesta a precizat că cel de-al doilea semestru al anului şcolar se va încheia pe 27 mai pentru elevii claselor a XII-a, pe 3 iunie pentru clasele a VIII-a şi pe 10 iunie pentru ceilalţi elevi, cu excepţia celor din învăţământul profesional şi tehnologic, care vor încheia anul şcolar pe 1 iulie. 

„Sunt datele cunoscute, aceste date rămân. Compensarea se face printr-o săptămână de vacanţă în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu, printr-o a doua săptămână, renunţându-se la săptămâna Şcoala Altfel – pentru că tot acest an şcolar, din păcate, este altfel – iar pentru elevii din învăţământul primar se va renunţa doar la Şcoala Altfel, nu vor avea pierderi din vacanţa de iarnă. Vom intra în vacanţă în data de 23 decembrie, vor fi 10 zile vacanţă de sărbători, elevii din gimnaziu şi liceu vor reveni la şcoală pe 3 ianuarie, elevii din clasele zero - patru vor veni la şcoală pe 10 ianuarie”, a explicat Cîmpeanu. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza