Cîmpeanu: Vacanța de o lună a fost solicitată de Ministerul Sănătății/ Așteptăm propuneri

Cîmpeanu: Vacanța de o lună a fost solicitată de Ministerul Sănătății/ Așteptăm propuneri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că cererea privind vacanța de primăvară de o lună a fost făcută de Ministerul Sănătății și că, deocamdată, nu a fost semnat oficial niciun ordin de modificare a structurii anului școlar. 

"Această lună de vacanță a fost solicitată expres de MS, puternic fundamentată pe criterii epidemiologice. Oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în aprilie. A fost o variantă propusă de Ministerul Educației, conform legii stării de alertă. Nu e singura variantă.

Dacă sunt variante mai bune în interesul elevilor, Ministerul Educației nu se încăpățânează că ar deține cea mai buna variantă. Așteptăm propuneri constructive în interesul elevilor din partea partenerilor de dialog. Suntem datori să identificăm cele mai bune soluții chiar dacă dor. Nu cred că cineva a anunțat că a semnat ordinul de ministru. Am spus că asta e varianta propusă de ME, ordinul va fi semnat abia după consultări", a declarat, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24

Precizările vin după ce atât Federația Asociațiilor de Părinți, cât și Consiliul Național al Elevilor au dezaprobat decizia de prelungire a vacanței de primăvară și amânarea examenelor naționale. "Decalarea Evaluării Naționale și creșterea duratei vacanței de Paște la aproape o lună, va conduce la apariția unei rupturi în procesul educațional și în ritmul de învățare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecințe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naționale", se arată în comunicatul Consiliului Național al Elevilor.

Ministrul Cîmpeanu anunța marți că vacanța de primăvară va începe pe 2 aprilie și se va încheia pe 4 mai, iar anul școlar se va încheia pe 2 iulie, în loc de 18 iunie.

„Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie", a explicat marți Cîmpeanu.

Comenteaza