Cîmpeanu: Vom testa absolut toate cazurile simptomatice apărute în clasă/ În ce condiții se trece online

Cîmpeanu: Vom testa absolut toate cazurile simptomatice apărute în clasă/ În ce condiții se trece online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spus marți, în cadrul videoconferinței cu prefecții, că în noul an școlar "totul va fi judecat la nivel de clasă și nu de unitate de învățământ" și a explicat ce măsuri se iau dacă apar cazuri de infectare.

„Pentru componenta de testare, până la momentul de față sunt agreate testările pentru absolut toate cazurile simptomatice: elevi sau cadre didactice. De asemenea, în cazul apariției unei îmbolnăviri într-o clasă, pentru că totul va fi judecat la nivel de clasă și nu unitate de învățământ, se testează, dacă își dau acordul, toți elevii din acea clasă, dacă nu își dau acordul, trec automat în online indiferent de rata de incidență.

Dacă își dau acordul și sunt testați, în cazul în care toți sunt negativi, procesul de predare cu prezență fizică continuă până la apariția următorului caz de îmbolnăvire în aceeași clasă, situație în care toată clasa trece în online. Deci toată clasa trece în online sau dacă se refuză testarea tuturor, sau dacă apare o a doua îmbolnăvire și asta fără deosebire între învățământul primar, gimnazial și liceal. Aceasta este ipoteza la care lucrăm. Sigură că da, ea va trebui să fie validată de Ministerul Sănătății și INSP”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul intervenției sale din cadrul ședinței cu prefecții, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, în cadrul aceleiași videoconferințe, că, în prezent, autoritățile iau în calcul două posibile scenarii în cazul școlilor din localitățile unde rata de infectare cu noul coronavirus va depăși 6 la mia de locuitori - trecerea complet în online a tuturor elevilor sau trecerea în online doar a celor nevaccinați și netrecuți prin boală, cu posibilitatea ca cei vaccinați să vină în continuare fizic la școală.

Comenteaza