Cîmpeanu vrea să-i "detitularizeze" pe profesorii agresivi sau pe cei care dau meditații la propria clasă

Cîmpeanu vrea să-i "detitularizeze" pe profesorii agresivi sau pe cei care dau meditații la propria clasă

"Detitularizarea" este luată în calcul ca sancțiune pentru profesorii care nu respectă regulile de etică și deontologie profesională, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai vorbit, în ultima perioadă, despre nevoia sancționării profesorilor care fac meditații cu proprii lor elevi, dar nu a menționat în ce ar putea consta aceste sancțiuni. Ministrul a menționat această posibilă sancțiune într-o prezentare susținută vineri la Gala Elevului Reprezentant, organizată de Consiliul Elevilor din România, arată Edupedu.ro.

Oficialul a vorbit luna trecută despre înființarea unei comisii naționale, care să ancheteze profesorii care fac meditații cu elevii din clasele la care predau: “La nivelul legii vom ridica această interdicţie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”.

“Aș îndrăzni să propun cele mai aspre sancțiuni pentru acei profesori care nu respectă aceste reguli. Detitularizarea  – pe de o parte facem efortul să mărim salariul, să îi atragem în sistem pe cei mai buni, dar cu o sancțiune care să nu le mai permită accesul pentru o perioadă, o să vedem ce spun juriștii, pentru că fapta trebuie să fie corelată cu sancțiunile (…) 5 ani -10 ani, ceva care să te doară, să te gândești. La fel să fie taxate și faptele pentru acei profesori, îmi place să cred foarte-foarte puțini, care au tendința după această criză sanitară (…) să manifeste agresiune față de elevi. În momentul în care ai pe undeva un astfel de risc, cred că te gândești de două ori, de trei ori înainte să te manifești, în sfera bullyingului sau a altor tipuri de agresiuni”, a spus Cîmpeanu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza