Clasele de liceu vor avea maxim 26 de elevi. Se caută profesori pentru încă 1.000 de clase!

Clasele de liceu vor avea maxim 26 de elevi. Se caută profesori pentru încă 1.000 de clase!
| Foto: Biziday

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a găsit soluţia succesului la învăţământul liceal: reducerea numărului de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sorin Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și de la 28 la 26 de elevi pentru filiera teoretică.

Măsura este inclusă într-un ordin de ministru privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular. Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial.

Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că decizia se va aplica la formarea claselor a IX, la începutul anului școlar viitor. Astfel, vor fi înființate 1.000 de clase de liceu în plus. „Avem nevoie de profesori calificați mai mulți”, a spus el. Din următorul an școlar vor intra mai puțini elevi la liceu, deoarece este generația împărțită între clasa pregătitoare și clasa I.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza