Clujeanul Ioan Aurel Pop s-a autosuspenda din funcția de președinte al forului care analizează plagiatele

Clujeanul Ioan Aurel Pop s-a autosuspenda din funcția de președinte al forului care analizează plagiatele

Academicianul Ioan Aurel Pop spune că nu are cum să se împartă între funcțiile pe care le deține - președinte al Academiei Române, profesor universitar la UBB Cluj-Napoca și președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele.

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele, a declarat acesta pentru Edupedu.ro când a fost sunat în legătură cu declarațiile de duminică seară ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a solicitat Universității de Științe Agronomice să-i analizeze de plagiat teza de doctorat, după care să o trimită la CNATDCU. 

"Motivul este că nu mai pot, sunt președintele Academiei și asta îmi mănâncă tot timpul, sunt și profesor universitar și cine m-a pus la CNATDCU m-a pus nu pentru că mă cheamă Ioan Aurel Pop, ci fiindcă președintele Academiei trebuie să prezideze (CNATDCU). Eu le-am spus să schimbe treaba asta pentru că eu nu pot să fac lucruri imposibile, nu am ubicuitate. La CNATDCU trebuie să te duci în fiecare zi la Ministerul Educației, când să mă duc dacă trebuie să mă duc la Academie. Deci nu am posibilitatea să fac față, îmi cer scuze", a spus academicianul Ioan Aurel Pop potrivit sursei citate.

Reamintim că la începutul lunii, ministrul Sorin Cîmpeanu le-a cerut universităților, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Minister, să realizeze „într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. El a făcut cererea după ce a anunțat că nu va mai modifica regulamentul și metodologia CNATDCU.

Comenteaza