Clujul, capitala învăţării nonformale pentru cinci zile: ateliere de storytelling, animaţie socio-educativă şi stradală

Clujul, capitala învăţării nonformale pentru cinci zile: ateliere de storytelling, animaţie socio-educativă şi stradală
Sute de pasionaţi de învăţare din peste 35 de ţări vor participa din 1 până în 5 iulie la cea de-a doua ediţie a celui mai mare eveniment de învăţare nonformală din acest an din Europa, "Connector".

Finanţat prin programul european Erasmus+, proiectul aduce împreună peste 300 de formatori, profesori, facilitatori, persoane implicate în educaţie, lucrători de tineret şi voluntari. 

Timp de cinci zile, aceștia vor împărtăşi experiențe despre învățare, vor crea soluţii, vor schimba idei și practici şi vor experimenta noi modalități prin care pot facilita învățarea. Totul, cu scopul identificării unor proiecte și activităţi ce pot fi dezvoltate în parteneriat.

În 2 şi 3 iulie se vor desfăşura în paralel 17 ateliere, printre care se regăsesc cele de teatru forum, storytelling, teatru de improvizație, animație socio-educativă, facilitare grafică şi animație stradală.

În ultimele două zile în Parcul Central Simion Bărnuţiu vor fi prezentate rezultatele metodelor în comunitatea clujeană, în cadrul festivalului Jazz in the Park.

Evenimentul are loc în contextul Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului şi este organizat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, Federaţia Share şi Restart în Educaţie. Prima ediție a fost găzduită tot la Cluj-Napoca și a reunit 300 de participanți din 30 de țări.

Comenteaza