Video Cluster pentru educaţie la Cluj

Cluster pentru educaţie la Cluj

De Ziua Internațională UNESCO a Educației și profesorului, la Cluj-Napoca a fost lansat Clusterul de educație C-Edu, la  CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative.

"Clusterul de educație C-Edu este prima inițiativă de acest fel din România, prin care ne propunem crearea unui ecosistem în domeniul educației cu impact la nivel național și internațional, în centrul căruia este elevul / persoana care dorește o educație pe tot parcursul vieții.

Clusterul de educație poate fi un puternic instrument colaborativ de lucru pentru a răspunde marilor întrebări și provocări în domeniul educației secolului XXI (accentuate în ultimele luni de pandemie) și pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare pe tot parcursul vieții. Prin clusterul de educație, comunitatea clujeană reconfirmă încrederea pe care o avem în faptul că educația reprezintă fundamentul dezvoltării noastre", a declarat edilul Emil Boc.

Proiectul Clusterului de educație C-Edu a fost adoptat în şedinţa forului local din 20 august 2020, când s-a aprobat şi locarea sumei de 1000 lei, reprezentând contribuţia la constituirea patrimoniului iniţial al Asociaţiei „Clusterul de educaţie C-EDU”. Cotizația anuală a municipalităţii, în valoare de 2000 lei, va fi alocată începând cu anul 2021.

Comenteaza