Şcoală "verde" în Cluj-Napoca, pe bani europeni. Costă 4,3 milioane euro

Şcoală "verde" în Cluj-Napoca, pe bani europeni. Costă 4,3 milioane euro

O şcoală din Cluj-Napoca va fi modernizată în urma unei investiţii de 20,5 miliane de lei, fonduri europene. Va avea sală de sport parţial îngropată, cu terasă circulabilă, şi sistem de management energetic integrat de tip BEMS.

Licitaţia pentru execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii "Modernizarea şi creşterea eficienţei energetice în clădirile publice - Colegiului Tehnic Ana Aslan" a fost lansată în sistemul de achiziții publice național (SEAP), termenul limită de depunere a ofertelor fiind 25 martie 2019. Contractul este estimat la peste 20,5 milioane lei (4,3 milioane euro), bani din fonduri europene. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni. 

Clădirea existentă va fi supraetajată cu un nivel, iar imobilul va fi extins cu spații de învățământ spre nordul incintei, cu un corp nou, în condițiile comunicării cu imobilul existent; extinderea se va dezvolta pe trei nivele (P+3) și va cuprinde sala de mese cu oficiu la parter și laboratoare cu  specific profesional (coafură, estetică). De asemnea, va fi construită o sală de sport cu gradene, îngropată parțial în sol. Deasupra acesteia va exista o terasă circulabilă, cu acces de la etajul I al clădirii școlii. Mai multe detalii AICI!

"Este un proiect pe care îl vom face pe fonduri europene. Investiţia este de 20,5 milioane lei, iar valoarea nerambursabilă este undeva la 18,4 milioane lei. Beneficiarii proiectului sunt 425 de elevi. Vom interveni în reabilitarea tehnică, supraetajarea corpului de clădire existent, construirea unei săli de sport ultra moderne pentru nivel competiţional, vom moderniza toate instalațiile din clădirile existente. De asemenea, vom dota sălile de clasă cu echipamente didactice şi IT moderne şi vom echipa clădirile existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități", a explicat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

O noutate de menţiont este instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS. "Permite monitorizarea şi controlul interactiv în timp real a întregului sistem de automatizare conectat, dintr+un punct central, prin intermdiul prezentărilor grafice a instalaţiilor ce vor fi realizate pe calculatorul dispecer, cu posivilitatea trimiterii alarmelor prin SMS, email şi fax", se arată în proiectul HCL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv. 

Colegiului Tehnic "Ana Aslan" din Cluj-Napoca este situat pe strada Decebal, la numărul 41. 

Comenteaza