Foto Colegiul Farmaciștilor Cluj solicită suplimentarea locurilor la Rezidențiat şi acuză autorităţile de discriminare

Colegiul Farmaciștilor Cluj solicită suplimentarea locurilor la Rezidențiat şi acuză autorităţile de discriminare
| Foto: www.farmacianews.it

Colegiul Farmaciștilor din Cluj solicită autorităţilor o decizie de urgență pentru suplimentarea locurilor la Rezidențiat pentru farmaciști, acuzând discriminarea față de domeniul medicină.

Colegiul Farmaciștilor Cluj solicită suplimentarea locurilor la Rezidențiat pentru farmaciști pe motiv de discriminareColegiul Farmaciștilor Cluj solicită suplimentarea locurilor la Rezidențiat pentru farmaciști pe motiv de discriminare

Solicitarea i-a fost transmisă ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. "Stimați colegi colegiul Cluj a înaintat o adresă către Ministerul Sănătății privitoarea la suplimentarea numărului de locuri pentru farmaciștii care au obținut punctajul necesar", a anunţat instituţia. 

Colegiul Farmaciștilor Cluj solicită eliminarea „tratamentului discriminatoriu perpetuat față de domeniul medicinei”, pentru care au fost suplimentate locurile la concursul de rezidențiat. În opinia semnatarilor, nici lipsa suplimentării locurilor la medicină dentară nu este justificată.

Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri, 26 noiembrie, că va suplimenta cu 418 numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină. Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi, potrivit g4media.ro

Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină. În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a organizat, în condiţiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare în Rezidenţiat.

Un număr record de 12 564 candidaţi au concurat pe un număr de 6311 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară şi 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

Comenteaza