Comisia Europeană le oferă tinerilor zeci de mii de permise de călătorie gratuite

Comisia Europeană le oferă tinerilor zeci de mii de permise de călătorie gratuite

Zeci de mii de tineri vor călători din nou în Europa cu trenul gratuit, începând din această vară, datorită celei mai recente cereri de propuneri din cadrul programului DiscoverEU.

În timpul Săptămânii europene a tineretului, Comisia a lansat, marţi, cea mai recentă rundă de înscrieri în cadrul iniţiativei DiscoverEU.

În total, sunt disponibile 35.500 de permise de călătorie. Pentru a obţine unul, tinerii născuţi între 1 iulie 2005 şi 30 iunie 2006 pot participa la un quiz cu cinci întrebări despre UE şi o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidaţii selectaţi vor primi un permis gratuit de transport feroviar pentru a călători în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 şi 30 septembrie 2025, scrie Mediafax.

Cererea de propuneri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Titularii de bilete îşi pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe oraşe şi locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină „frumoasă, durabilă şi favorabilă incluziunii”, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european.

Participanţii pot beneficia, de asemenea, de itinerarul cultural DiscoverEU, o iniţiativă a Anului european al tineretului 2022, care combină diverse destinaţii culturale, inclusiv arhitectura, muzica, arta fină, teatrul, moda şi designul. Participanţii pot vizita capitalele europene ale culturii, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile „ Access City Award”, care sunt oraşe care au mers mai departe pentru a deveni mai accesibile tuturor.

DiscoverEU este mult mai mult decât un bilet. Participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de posibilităţi de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentaţie, sport şi alte servicii în ţările eligibile. În plus, agenţiile naţionale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agenţiile naţionale din toate ţările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învăţare cu o durată de la o zi la trei zile.

Incluziunea socială este o prioritate absolută a programului Erasmus+, astfel încât participanţii cu dizabilităţi sau cu probleme de sănătate primesc sprijin în călătoriile lor. Începând din octombrie 2022, agenţiile naţionale Erasmus+ au pus în aplicare Acţiunea de incluziune DiscoverEU, permiţând organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi să solicite un grant. Această acţiune oferă un sprijin suplimentar participanţilor, cum ar fi finanţare suplimentară şi posibilitatea de a călători împreună cu însoţitorii. De la prima cerere de propuneri din octombrie 250, agenţiile naţionale Erasmus+ au acordat peste 2022 de proiecte, iar în acest an au loc două cereri de propuneri pentru acţiunea de incluziune.

Comenteaza