Concurenţă acerbă la Şcoala de Poliţie: şase candidaţi pe un loc

Concurenţă acerbă la Şcoala de Poliţie: şase candidaţi pe un loc
Ideea unei cariere în Poliţie atrage tot mai mulţi tineri. La înscrierile pentru concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj concurenţa a fost acerbă.

Pe cele 125 de locuri puse la bătaie au fost depuse 780 de dosare, concurenţa fiind de şase candidaţi pe un loc. Mai mult, numărul tinerilor înscrişi în acest an la examenul de admitere a crescut cu aproape 10 procente faţă de 2014, când şi-au depus dosarele 719 candidaţi. 

Dintre cei 780 de tineri aspiranţi la o carieră în poliţie 478 sunt băieţi, iar 302 fete. Majoritatea se luptă pe locurile scoase la concurs pentru etnicii români, în timp ce 10 s-au înscris pe locurile pentru etnicii romi, trei la număr, iar 21 se bat pe cele două locuri alocate celorlalte minorităţi.

Examenul de admitere debutează cu cele două probe eliminatorii, constând în contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, ce au loc în perioada 7-9 septembrie. Candidaţii rămaşi în competiţie vor susţine mai apoi proba scrisă de verificare a cunoştinţelor de limba română, respectiv a celor de limbă străină, concurs programat în data de 11 septembrie.

Proba medicală are loc la sediul şcolii, situat pe strada Corneliu Coposu nr. 89-91, iar probele fizice sunt programate în Complexul Sportiv Iuliu Haţieganu.

 

Comenteaza