Concurenţă acerbă la examenul de titularizare. Unde îşi doresc să profeseze cei mai mulţi candidaţi

Concurenţă acerbă la examenul de titularizare. Unde îşi doresc să profeseze cei mai mulţi candidaţi
1.317 de candidaţi se luptă pentru cele doar 51 de posturi pe perioadă nedeterminată. În concurs sunt puse la bătaie alte 622 de posturi complete pe perioadă determinată.

Cei mai mulţi concurenţi vizează un post în învăţământul preprimar, fiind 229 de candidaţi înscrişi pe două posturi pe o perioadă nedeterminată şi 11 posturi pe perioadă determinată. Pe locul doi în topul preferinţelor se află cele din învăţământul primar, unde 157 de concurenţi speră să obţină unul din cele 18 posturi pe perioadă nedeterminată sau din cele 132 pe perioadă determinată. 

În ceea ce priveşte materiile vizate de pretendenţi, cei mai mulţi, 111, s-au înscris pentru un post de profesor de limba şi literatura română. Aceştia pot ocupa unul dintre cele 15 posturi complete pe perioadă determinată, la această disciplină nefiind scos la concurs niciunul pe perioadă nedeterminată. 

La mare căutare sunt şi posturile de profesor de educaţie fizică şi sport, unde pe 13 posturi complete pe perioadă determinată vor concura un număr de 96 de candidaţi. Alţi 77 de concurenţi s-au înscris pentru un post pe perioadă nedeterminată pentru disciplina engleză. Acestuia i se adaugă 24 de posturi pe perioadă determinată.

"Dintre cei 1317 de concurenţi, 18,14% sunt absolvenţi 2015. Cu menţiunea că aceştia urmează să îşi valideze fişele de înscriere de îndată ce îşi încheie parcursul de studii necesare postului vizat, precizăm că un număr de 239 de candidaţi au fişe valide pentru ocuparea unui post în sistemul de învăţământ", au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Cei mai mulţi absolvenţi ai anului 2015 şi-au îndreptat atenţia către posturile de profesor în învăţământul pre-primar (62), profesor de limba şi literatura română (29), educaţie fizică şi sport (22), profesor pentru învăţământul primar (21).

Până în 26 iunie are loc organizarea și desfășurarea probelor practice şi orale și a inspecțiilor speciale la clasă, urmând ca desfășurarea probei scrise să fie susţinută de candidaţi în 15 iulie.

Comenteaza