Concurs dedicat tinerilor cercetători în știință și inginerie. Premiul cel mare, 1000 de dolari

Concurs dedicat tinerilor cercetători în știință și inginerie. Premiul cel mare, 1000 de dolari
Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Rada Flavia Mihalcea, profesor la Universitatea din Michigan şi cetățean de onoare al municipiului, organizează în acest an prima ediție a unui concurs dedicat cercetătorilor în știință și inginerie.

Acesta își propune recunoașterea tinerilor din cele două domenii care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate, iar premiul cel mare este va fi în valoare de 1.000 de dolari. 

„Avem mai multe premii la nivel național care implică recunoaștere la nivelul celor care fac descoperiri importante în cercetare, dar majoritatea acestor premii sunt pentru cei care au avansat în cariera lor. De aceea, cred că este foarte important să-i susținem și să-i încurajăm pe tineri atunci când pornesc pe acest drum", a declarat Mihalcea, inițiatoarea acestui concurs.

Concursul se adresează tuturor tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2015 inclusiv, care lucrează în cercetare într-unul din cele două domenii la universități, institute de cercetare sau companii.

„Suntem Capitala Europeană a Tineretului în acest an și cred că este important ca în cadrul acestui proiect să dedicăm câte un eveniment fiecărui domeniu de activitate și fiecărui tip de tânăr din Cluj-Napoca. Tinerii cercetători sunt cei care ne aduc atâta cinste orașului și ne bucură cu talentul și spiritul lor inovativ. Astfel, un proiect dedicat lor în acest an este un demers firesc, necesar și care ne oferă privilegiul de a-i face cunoscuți și comunității în care muncesc, se dezvoltă și căreia îi aduc atâtea beneficii", a precizat edilul Clujului.

Pentru a se înscrie, candidaţii trebuie să trimită la adresa de email tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com o scrisoare de nominalizare în care să-şi sublinieze meritele și să demonstreze motivul pentru care sunt potriviţi pentru premiul "Tineri Cercetători în Știință și Inginerie", un CV, trei scrisori de recomandare şi o copie dupa buletin. Termenul limită de depunere a acestora este de 15 iunie, iar la solicitarea comisiei se pot cere și materiale adiționale.

Nominalizările vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Rada Mihalcea, iar câștigătorii concursului vor fi anunțați în 30 iunie, urmând ca ceremonia de acordare a premiilor să fie organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie.

Comenteaza