Concurs național de Fiziologie la UMF Cluj

Concurs național de Fiziologie la UMF Cluj

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca organizează prima ediţie a Concursului Naţional de Fiziologie "1st Inter-Medical School Physiology Quiz".

Obiectivele concursului sunt, potrivit unui comunicat de presă , abordarea inovativă a modului de înţelegere şi învăţare a fiziologiei şi crearea unui dialog constructiv, pe probleme de fiziologie, între studenţii de la diferite universităţi din ţară.

Concursul va avea loc în data de 9 mai, în Aula Iuliu Haţieganu, începând cu ora 09,00 şi îl va avea ca invitat pe prof. dr. Cheng Hwee Ming, fiziolog la Universitatea Malaya din Kuala Lumpur, Malaezia.

"Profesorul Cheng Hwee Ming este cel care a conceput şi iniţiat în urmă cu 15 ani acest tip de competiţie. În Malaezia, acest concurs a fost organizat pentru prima dată în 2003, cu participarea a 7 echipe de la diverse universităţi, ajungând ca în acest an să adune 463 de studenţi din 22 de ţări, organizaţi în peste 100 de echipe. În acelaşi timp, domnul Profesor Cheng a fost invitat să participe la organizarea acestui format de concurs în ţări din Asia, Europa, precum şi în SUA şi Australia", arată comunicatul UMF Cluj.

La această primă ediţie s-au înscris 129 de studenţi de la şapte universităţi din ţară, respectiv din Timişoara, Craiova, Târgu-Mureş, Oradea, Arad, Sibiu şi Cluj-Napoca, constituind 25 de echipe, fiecare echipă fiind coordonată de un cadru didactic.

Comenteaza