Concursul de admitere în colegii rămâne, dar după examenul de Evaluare Națională

Concursul de admitere în colegii rămâne, dar după examenul de Evaluare Națională

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, în urma consultărilor cu federațiile sindicale s-a agrat ca admiterea în colegii să fie organizată imediat după susținerea examenului de Evaluare Națională. 

Absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională mai devreme cu o săptămână, iar concursul de admitere în colegii va fi susţinut pe baza programelor şcolare, ulterior examenului de Evaluare Naţională, pe baza unor subiecte elaborate "în afara unităţii de învăţământ" - conform măsurilor agreate în urma consultărilor Ministerului Educaţiei cu federaţiile sindicale.

"Am avut un dialog foarte constructiv şi responsabil cu federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret". Am agreat împreună cu reprezentanţii celor două federaţii următoarele 5 propuneri de îmbunătăţire a textului proiectului Legii învăţământului preuniversitar - "România Educată". Măsurile agreate se vor regăsi în textul proiectului de lege care va fi înaintat spre adoptare în Guvern", a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat remis presei.

În cadrul întâlnirii s-a agreat că admiterea în liceu prin repartiţie computerizată a elevilor care nu au ocupat un loc în urma concursului de admitere în colegii se va realiza pe baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională, după încheierea concursurilor proprii de admitere în colegii, aceste prevederi fiind prevăzute a fi aplicate începând cu sesiunea iunie 2024.

Comenteaza