Conferențiar la UBB Cluj, după decizia universității în cazul Bode: ”BALET SCHIMONOSIT... cu argumente care fac un foarte mare rău universității și eticii universitare”

Conferențiar la UBB Cluj, după decizia universității în cazul Bode: ”BALET SCHIMONOSIT... cu argumente care fac un foarte mare rău universității și eticii universitare”
| Foto: https://www.europafm.ro/

Ciprian Mihali predă din 1992 filozofia contemporană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Conferențiarul de la UBB și-a exprimat recent opinia cu privire la raportul Comisiei de Etică a universității privitor la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, care a fost suspectat de plagiat. 

Articolul este unul de opinie și este preluat de edupedu.ro, cu acordul autorului: ”Scriu aceste rânduri după ce am citit raportul Comisiei de Etică a universității mele privitor la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode.

Și le scriu cu o infinită tristețe și cu multă amărăciune, observând efortul pe care membrii acestei comisii îl fac pentru a spune în același timp că acest doctorat este și nu este un plagiat. În mai multe rânduri, comunicatul comisiei face afirmații explicite privitoare la existența unui plagiat și îi îndeamnă pe cei care vor să continue cercetarea cazului să se adreseze unor instanțe superioare, bunăoară CNATCDU.

E ca și cum neputând spune mai mult, ne trage cu ochiul complice și ne îndeamnă să fim noi mai curajoși decât ea. Dar, de asemenea, aceeași comisie se ferește să emită un verdict și construiește un joc necredibil de argumente, care fac un foarte mare rău universității și eticii universitare.

Urmărind acest balet schimonosit, încerc să mă gândesc cât de mare trebuie să fie totuși presiunea instituțiilor de forță asupra lumii academice din România astfel încât să fii nevoit să dai asemenea răspunsuri rabinice și presărare cu atâtea sofisme. (...)”

Citește mai departe opinia conferențiarului de la UBB Cluj AICI

Comenteaza