Conferinta Nationala de Drept Comercial, la Cluj

Conferinta Nationala de Drept Comercial, la Cluj
Cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale de Drept Comercial, denumita "Confluente actuale în dreptul comercial", are loc astazi si maine la Cluj-Napoca.

In cadrul evenimentului vor lua cuvantul 30 de cadre didactice, judecatori, avocati si practicieni in insolventa. Ei vor discuta despre problemele curente ocazionate de aplicarea noii legi privind procedurile de preinsolventa si insolventa, despre exercitarea de catre profesionisti a libertatii contractuale in spatiul nenumit de Codul Civil, precum si despre inerentele intersectii ale activitatii profesionistilor cu dreptul societatilor.

"Numarul mare de membri ai profesiilor juridice inscrisi la conferinta indica nevoia unui forum de dezbatere clujean asupra problemelor preponderent practice care se ridica in dreptul afacerilor si care presupun domenii de intersectie intre mai multe discipline juridice (drept civil, penal, fiscal, societati, insolventa, concurenta, consumatie)", a declarat Radu Catana, prorector UBB.

Conferinta este organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, prin Centrul pentru Drept Corporativ si Guvernare Corporativa, în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Comenteaza