Conferinţă UBB, premiată la Gala Premiilor Foreign Policy România

Conferinţă UBB, premiată la Gala Premiilor Foreign Policy România
Organizatorii primei ediţii a Conferinţei Ştiinţifice Anuale a Economiştilor Români din Mediul Academic din Străinătate (ERMAS), desfăşurată în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), au fost premiaţi la Gala Premiilor Foreign Policy România – Top 100: Oameni şi idei care mişcă România.

Proiectul câştigător îi are în centru în principal pe românii din diaspora şi are ca scop recuperarea şi valorificarea, în România, a cunoştinţelor profesioniştilor români din străinătate.

"Acest premiu este, desigur, un premiu al tuturor celor care s-au implicat în lansarea seriei ERMAS şi în reuşita primei ediţii, ERMAS 2014, cu mulţumiri speciale adresate comitetelor de organizare şi ştiinţific, excelentelor gazde UBB-FSEGA în general, sponsorilor, prezentatorilor de lucrări invitate şi selectate, precum şi tuturor participanţilor din audienţă sau de la evenimentele asociate conferinţei", au afirmat organizatorii conferinţei.

Ediţia organizată în perioada 18-22 august 2014 a conferinţei ERMAS a fost prima dintr-o serie de conferinte academice anuale a cercetărilor economişti români de top din afara şi din interiorul ţării. Printre obiectivele ei se numără încurajarea şi transmiterea rezultatelor cercetării axate pe România, medierea cooperării directe dintre universitățile locale şi economiștii români recunoscuţi internațional, consultarea experţilor români afiliaţi unor instituţii de prestigiu din afara ţării vis-a-vis de experienţa lor academică şi recomandări directe ale acestora pentru colegii din ţară şi îmbunătăţirea calităţii dezbaterilor pe teme economice din România.

"Vorbim despre o conferinţă cu un impact major asupra cercetării ştiinţifice economice din România, despre o acţiune care încearcă să aducă şi să valorifice în ţară experienţa teoretică şi practică, precum şi rezultatele cercetărilor ştiinţifice ale românilor din diaspora. Este o iniţiativă care vrea să unească şi să valorifice la maximum tot ce înseamnă cercetare economică românească de cel mai înalt nivel, fie ea realizată în interiorul sau în afara României", a declarat prorectorul UBB, Dan Lazăr.

Cea de-a dousa ediţie a conferinţei ERMAS va avea loc în perioada 29-31 iulie 2015, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB.

Comenteaza