Contestaţii cu nemulţumiri, după Bac, la Cluj VIDEO

Contestaţii cu nemulţumiri, după Bac, la Cluj VIDEO
Surprize la bacalaureat. După recorectarea lucrărilor, la unii candidaţi au apărut diferenţe de peste 2 puncte între nota iniţială şi cea finală. Rezultatele contestaţiilor au fost făcute publice astăzi şi au generat nemulţumirea multor elevi şi părinţi.

Diferenţele mari între notele iniţiale şi cele după contestaţii i-au revoltat pe părinţii şi elevii veniţi să vadă rezultatele.

Uitandu-ma peste tabel e alarmant ...de la 6.20 la 9 acel profesor sa-si ceara scuze sau sa vina la reciclare", a precizat Vasile Pop, un părinte.

"Eu mi-am calculat altfel ...totusi de la 6 la 9 e o diferenta", a precizat o absolventă.

Elevii cărora le-au fost scăzute notele spun că vor depune plângeri la Inspectoratul Şcolar.

"Trebuie sa mai fac ceva ca nu e ok nota...8.60 la 7.60", a punctat o altă tânără.

"Am avut la romana si istorie.. a scazut... mai bine ma multumeam cu cat am luat si gata",

Au fost şi cazuri în care notele au crescut. Cea mai mare diferenţă în acest sens a fost de la 6.20 la 9 la proba limba şi literatura română.

"Eu eram convins ca merit 9... stiam ca am gresit da nu stiam pe ce putea sa-mi scada sa ajung la 6.20", a menţionat Mihai Cadar, absolvent.

Un elev care este cetăţean german a promovat Bacalaureatul după contestaţie.

"Am promovat, acum sunt foarte fericit... în sfarsit sunt fericit ca am luat, acum pot să merg la facultate", a precizat Frank Schelkev, absolvent şi el.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că a demarat o anchetă în cazurile unde au existat diferenţe mari între note.

"Sunt mai putin de zece lucrari la care diferentele sunt mai mari. bineinteles vom face o analiza sa vedem daca a fost o greseala si vom lua masurile care se impun", a arătat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj.

La Cluj, procentul de promovabilitate a crescut după rezolvarea contestaţiilor cu 1,2 la sută. Din peste 1300 de contestaţii au fost admise aproape 500. În cazul a 295 dintre ele notele au crescut, iar în alte 196 de cazuri notele au fost mai mici după recorectare.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

 

Comenteaza