Contestaţiile le-au rezolvat bacul

Contestaţiile le-au rezolvat bacul
76 de absolvenţi de liceu sunt mai fericiţi. După ce au făcut contestaţie, ei au promovat examenul de bacalaureat.

Din cele 1.315 de contestaţii, au fost acceptate 491, potrivit Inspectoratului Şcolar al Judeţului Cluj (ISJ). 76 de contestaţii au determinat ca nota candidatului să urce de la sub 5,00 la peste 5,00.

O elevă de la Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj-Napoca a depus contestaţie la limba română şi a obţinut o notă peste 5,00, necesară ca să îşi ia examenul maturităţii. „Am luat iniţial 4,65. N-a dat poezie şi efectiv nu am învăţat. Am depus contestaţie şi am obţinut 5,15. La restul am avut note mari, aşa că sunt foarte bucuroasă că mi-am trecut bacul. La matematică am avut 9.05", a spus absolventa de liceu.

Potrivit datelor furnizate de ISJ Cluj, în judeţ au fost depuse 491 de contestaţii. Nu pentru toată lumea veştile au fost bune. „40% dintre contestaţiile acceptate au dus la scăderea notei candidatului, în vreme ce 60% dintre contestaţiile acceptate au dus la creşterea notei candidatului. 37 de contestaţii au făcut ca nota candidatului să scadă de la peste 5,00 la sub 5,00", au arătat reprezentanţii ISJ Cluj.

Un elev de la acelaşi colegiu a depus contestaţie tot la limba română, însă nu a primit un punctaj suficient de mare încât să-şi promoveze examenul. „A avut note peste 5,00 la toate materiile. A depus contestaţie la limba română, deşi era riscant. Înainte de contestaţii a avut nota 5,15, acum, 5,55, dar nota finală i-a rămas 5,15. O să se înscrie şi la a doua sesiune a examenului, la geografie. Acolo a luat 7,10, deci sunt şanse mai mari să ia o notă mai bună, ca să-i iasă media peste 6,00 şi să promoveze examenul", a spus mama acestuia.

În judeţul Cluj au fost respinse 824 de contestaţii. Finalmente, după contestaţii, procentul de promovabilitate la nivelul judetului Cluj a crescut de la 70,99 la 72,21%.

„În urma contestaţiilor e o creştere în procentul general al promovabilităţii. E o creştere mai mică decât anul trecut, de aproximativ un punct", a spus şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

 

Comenteaza