Copiii dintr-o grădiniţă din Cluj, material didactic pentru elevi VIDEO

Copiii dintr-o grădiniţă din Cluj, material didactic pentru elevi VIDEO
Copiii dintr-o grădiniţă clujeană vor fi folosiţi din toamnă drept material didactic pentru elevii care se pregătesc să devină educatori. Grădiniţa "Dumbrăvioara" va trece în administrarea Liceului Pedagogic din Cluj şi va fi singura din judeţ folosită exclusiv ca loc de practică pentru liceeni.

Ideea înfiinţării unei grădiniţe care să funcţioneze exclusiv ca loc de practică pentru liceeni aparţine directorului Liceului Pedagogic. În fiecare an, acesta era nevoit să îi trimită pe elevi în diverse unităţi de învăţământ să îşi facă stagiile de practică. Vezi ce spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus, în materialul video

Chiar dacă micuţii din grădiniţa Dumbrăvioara vor trebui să se obişnuiască periodic şi cu alte persoane, pe lângă educatoarea de la clasă, părinţii nu sunt deranjaţi că viitorii educatori vor învăţa meserie pe copiii lor.

Transformarea unei grădiniţe în loc de practică pentru un singur liceu nu este însă pe placul sindicaliştilor. Aceştia spun că practica este doar un pretext ca grădiniţa respectivă să rămână fără personalitate juridică şi, astfel, să se desfiinţeze un post de director. Lucia Cojocaru, preşedintele SLIPC Cluj, explică în materialul video care sunt motivele.

Viitorii educatori din Cluj îşi vor începe stagiile de practică în grădiniţa proprie a liceului din septembrie 2014.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza