Copiii pot fi înscriși începând de miercuri, 4 martie, în clasa pregătitoare

Copiii pot fi înscriși începând de miercuri, 4 martie,  în clasa pregătitoare

Miercuri va fi disponibilă și cererea tip online.

Înscrierea la clasa pregătitoare începe miercuri, 4 martie, în toate școlile de stat și private. Cererea tip de înscriere poate fi completată online, pe site-ul fiecărui inspectorat școlar, ulterior părinții trebuie să o ducă la școala unde au făcut înscrierea. Cererea tip de înscriere nu este deocamdată disponibilă online, ea urmează să fie dispobilă începând de miercuri dimineață, potrivit Ministerului Educației.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Înscrierea la clasa pregătitoare începe pe 4 martie, iar prima etapă se încheie pe 23 martie. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar - clasa pregătitoare - dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Anul acesta, potrivit metodologiei oficiale aprobate de Ministerul Educației, fiecare școală are o procedură stabilită la nivel de inspectoratul școlar, procedură prin care v or fi repartizați elevii în clase.

Toate informațiile despre înscrierea la clasa pregătitoare pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului Şcolar Cluj.

 

Comenteaza