Creşă nouă în Grigorescu

Creşă nouă în Grigorescu

O nouă creşă urmează să fie dată în folosinţă la Cluj-Napoca luna viitoare. 

"În luna mai se va da în folosinţă creşa de pe strada Donath. Se numeşte "Căsuţa Iepuraşilor". Se lucrează la creşa de pe Grigore Alexandrescu, care va fi gata anul viitor. De asemenea, avem în validare la Bucureşti documentaţia pentru realizare - proiecţie şi execuţie - a creşei de pe strada Meziad", a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. 

  • Grigore Alexandrescu nr. 47 A (Mănăştur) - 120 de copii
  • Meziad nr. 4  (Mănăştur)- 90 copii
  • Donath nr. 238 (Grigorescu) - 80 de copii

VEZI ŞI Boc, către primarii din vecinătăţi: "Nu așteptați să rezolve Clujul toate problemele". Vecinii din Bună Ziua se opun unei creşe

Creşă în Bună Ziua, blocată de vecini 

Primăria Cluj-Napoca mai avea în calcul construirea unei creşe cu 50 de locuri în cartierul Bună Ziua. Se pare că vecinii se opun, iar proiectul este în impas: "Vreau să atrag atenţia asupra unui eveniment destul de nefericit în ceea ce priveşte încercările municipiului Cluj-Napoca de a înfiinţa creşe. Cu regret am constatat atitudinea multor clujenilor legat de înfiinţarea acestor creşe. Vecinii se opun vehement şi mă refer la un cartier unde nu există în momentul de faţă creşă, respectiv Bună Ziua, şi din cauza atitudinii şi refuzului expres al vecinilor de a da acordul notarial suntem în impas şi, chiar dacă avem un imobil unde putem să înfiinţăm grupe de creşă, nu putem face niciun demers local", a mărturisit viceprimarul Clujului, Emese Olah, în şedinţa Consiliului Local de la începutul lunii aprilie 2019. 

Aceasta a mai spus că, pe legislaţia actuală, municipalitatea nu poate asigura niciun ajutor financiar pentru a suporta cheltuieli legate de înscrierea copiilor în creşe private. 

Nou regulament de înscriere la creşă 

Consiliul Local aproba în ședință extraordinară, cu 22 de voturi ”pentru” și două abțineri, noul regulament pentru înscrierea copiilor la creșele administrate de primărie, scria ZIUA de CLUJ, în august 2018. Este un regulament care conține un criteriu prin care nativii clujeni sunt avantajați în fața celor veniţi din alte localităţi. La punctaje egale, primesc puncte suplimentare cei care au domiciliul în municipiu de mai mult timp.

Clujul dispune în prezent de 15 creșe, cu 1.142 de locuri. În 2018 au fost depuse 1.475 de cereri de înscriere pentru 570 de locuri rămase disponibile, astfel că peste 900 de copii au rămas pe dinafară.

Comenteaza