Creșă nouă în Grigorescu. Boc, discuție cu primarii din zona metropolitană

Creșă nouă în Grigorescu. Boc, discuție cu primarii din zona metropolitană

Noua creșă din cartierul Grgiorescu a fost dată în folosință. 

"De astăzi s-a dat în folosință "Căsuța Iepurașilor" de pe strada Donath, din Grigorescu, cu 90 de locuri. Se mai află în lucru cea de pe Grigore Alexandrescu (Mănăștur) - tot cu 90 de locuri, care va fi gata în 2020 și avem în validare la ANAP cea de pe Meziad (Mănăștur) - 90 de locuri", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Discuții cu primarii din zona metropolitană 

Locurile insuficiente din creşe sunt o mare problemă pentru Cluj-Napoca, generată în special de părinţii din localităţile vecine care, în ciuda faptului că regulamentul de înscriere s-a schimbat, continuă să îi aducă pe copii la creșele din oraş. După ce le-a transmit primarilor din zona metropolitană să "nu aștepte să rezolve Clujul toate problemele" (MAI MULTE DETALII AICI!), Emil Boc a avut o discuție cu edilii din localitățile limitrofe: "Am găsit dechidere la Florești, Gilău, Apahida, Baciu". 

VEZI ȘI Grădiniță cu 600 de locuri în Baciu

De asemenea, primarul Clujului speră ca parlamentarii să schimbe legea națională astfel încât municipalitatea să ofere ajutor financiar familiilor cu copii care rămân fără loc în creșele de stat pentru a-i înscrie pe micuți la cele private. 

Nou regulament de înscriere la creșă

Noul regulament pentru înscrierea copiilor la creșele administrate de primărie a fost aprobat în august 2018. Este un regulament care conține un criteriu prin care nativii clujeni sunt avantajați în fața celor veniţi din alte localităţi. La punctaje egale, primesc puncte suplimentare cei care au domiciliul în municipiu de mai mult timp. 

Clujul dispune în prezent de 15 creșe, cu 1.142 de locuri. În 2018 au fost depuse 1.475 de cereri de înscriere pentru 570 de locuri rămase disponibile, astfel că peste 900 de copii au rămas pe dinafară.

Comenteaza