Crește numărul de infectări după redeschiderea școlilor. Bilanț nou: 244 de elevi și 329 de angajați, confirmați cu COVID

Crește numărul de infectări după redeschiderea școlilor. Bilanț nou: 244 de elevi și 329 de angajați, confirmați cu COVID
| Foto: Impact.ro

Ministerul Educației precizează că 171 de clase au activitatea suspendată. Și în Cluj sunt 17.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Un număr de 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 - 11 februarie, ora 18,00, a informat joi Ministerul Educaţiei.

"Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii", menţionează Ministerul Educaţiei.

Instituţia subliniază că sunt de importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu şi anunţarea medicului de familie.

Citește și: Zeci de cazuri de COVID în școlile din Cluj și 17 clase suspendate, la trei zile de la revenirea în bănci

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza