Criza COVID-19 aduce reguli stricte pentru Bacalaureat

Criza COVID-19 aduce reguli stricte pentru Bacalaureat
| Foto: profimedia

Elevii care trebuie să susţină examene în acest an vor urma reguli stricte. O clasă cu 30 de elevi va fi împărţită în 3, adică vor fi maximum 10 elevi în încăpere. Aceştia vor fi amplasaţi la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În acest an, un examen, fie că vorbim de Bacalaureat sau de Evaluarea Naţională, se va desfăşura cam aşa. O clasa cu 30 de elevi va fi împărţită în 3, adică vor fi maximum 10 elevi în încăpere, la circa 2 metri distanţă unul de altul.
 
În clasă, elevii vor fi obligati să poarte mască şi li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius. În fiecare sală de clasă, prezenţa unui cadru medical este obligatorie. 
 
Anul acesta, Bacalaureatul începe cu proba scrisă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie are loc probă obligatorie a profilului. 
 
Andreea, o elevă de clasa a XII-a a declarat că lucrează zi de zi pentru a lua note mari la Bacalaureat, însă, tot nu se simte pregătită. Motivul? „Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditaţiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac. O să fie un rezultat foarte slab la BAC. Foarte slab”, s-a plâns aceasta. 
 
Ea este de părere că rata de promovare va fi mai mică decât anul trecut.  
 
„Sunt şi alţii care se chinuie şi nu pricep, nu înţeleg. Am o colegă care se chinuie să înveţe şi nu înţelege exact ce a făcut acolo. Lecţia este video, de pe net. Degeaba se chinuie să facă dacă nu înţelege”, a mai declarat eleva. 
 
Ca Andreea mai sunt şi alţi elevi. Pentru a veni în ajutorul celor care au de susţinut examene anul acesta, elevii vor avea la dispoziţie două săptămâni să meargă la şcoală, la pregătire. Şi în acea perioadă, regulile vor fi stricte. Elevii de liceu nu vor sta mai mult de trei ore, iar cei din ciclul gimnazial două ore, la şcoală, scrie Mediafax.
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza