CuGeT! TOP cele mai bune licee din Cluj la cultură generală

CuGeT! TOP cele mai bune licee din Cluj la cultură generală

Peste o mie de tineri clujeni, majoritatea elevi de liceu, și-au arătat sâmbătă cunoștințele de cultură generală în cadrul etapei semifinale a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect unic în România, organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

40 dintre participanți, cei care au obținut cele mai bune rezultate, s-au calificat în finala competiției, care va avea loc în 9 noiembrie, sub forma unui concurs televizat. „Emil Racoviță”, Elf și „Avram Iancu” au cei mai mulți reprezentanți în finală.

Concursul s-a desfășurat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, iar mulți dintre elevii participanți i-au trecut pragul pentru prima dată în viață.  Unii au venit cu colegii de clasă, alții în grupuri de prieteni, iar atmosfera din fața sălilor de concurs a fost însuflețită de voci de fete și de băieți care se încurajau și se întrebau ce fel de întrebări vor primi. Liceenii au intrat cu emoții în amfiteatre, iar la ieșire s-au grăbit să verifice la câte întrebări au răspuns corect. Cei mai inspirați se vor reîntâlni sâmbătă, 9 noiembrie, tot la FSEGA, la finala Olimpiadei CuGeT.

 „În acest an, în care aniversăm 15 ani de activitate a Asociației Femeilor de Afaceri Cluj, avem cea mai amplă și mai animată ediție a Olimpiadei CuGeT de până acum, cu peste 10.000 de tineri implicați. Prin această participare numeroasă ne bucurăm să vedem că și pentru adolescenți, pentru tineri este importantă cunoașterea, cultura generală; sunt curioși și vor să învețe cât mai multe”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Ajunsă la ediția cu numărul patru, Olimpiada CuGeT este gândită sub forma unui concurs desfășurat în mai multe etape și împărțit pe trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii de 18-25 de ani.  În total, 40 de participanți s-au calificat azi în finală: 15 din clasele IX-X, 17 din clasele XI-XII și 8 din categoria 18-25 de ani. Dan Rozor, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Elf, a realizat punctajul maxim: a răspuns corect la toate cele 28 de întrebări din chestionar.

Topul liceelor cu finaliști CuGeT 2019 este deschis de Colegiul Național „Emil Racoviță”: 7 elevi de clasa a X-a și alți 7 elevi de clasa a XII-a. S-au mai calificat elevi de la: Liceul Teoretic Elf, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Seminarul Teologic Ortodox, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Economic „Iulian Pop”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

 

Comenteaza