Video Cum începe noul an școlar în Florești. Primarul dă asigurări: „Școlile din comună sunt pregătite”

Cum începe noul an școlar în Florești. Primarul dă asigurări: „Școlile din comună sunt pregătite”
| Foto: arhiva

Anul școlar 2023-2024 va începe, luni, pe data de 11 septembrie și se va termina pe 22 iunie. Administrațiile locale fac ultimele pregătiri ca totul să fie pus la punct pentru atunci când elevii vor reveni în sălile de clasă.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, la ZIUA LIVE, că totul este pregătit în cea mai mare comună din țară pentru un nou an școlar de succes.

Școlile din Florești sunt pregătite pentru noul an de învățământ. Am alocat și sumele necesare pentru a putea fi pregătite în cele mai bune condiții. Ba mai mult, am câștigat chiar un proiect pentru dotarea și modernizarea mobilierului și aparaturii din școli. Este un proiect pe fonduri europene. Zilele acestea chiar lansăm licitația pentru semnarea acestui contract pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din comuna Florești. De asemenea, mai avem un proiect depus, care se află în analiză, pentru Școala Verde, ce prevede extinderea Liceului Dumitru Tăuțan cu alte șapte clase, plus laboratoare”, a afirmat Bogdan Pivariu.

Potrivit edilului comunei Florești, un alt proiect, în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”, clădirea va fi extinsă și vor fi aduse alte șase clase noi pentru elevi. Se pregătește încheierea caietului de sarcini și lansarea licitației.

„Ne apropiem de final cu un alt proiect, prin care închiriem trei săli de clasă pentru Școala Gheorghe Șincai. Toate aceste proiecte au menirea de crește capacitatea școlilor.Totodată, proiectul școlii vechi din satul Tăuți a fost scos la licitație pentru a fi transformată într-o grădiniță, cu minim 60 de locuri. 

Pentru Luna de Sus, avem în lucru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru noua entitate ce va acoperi serviciile unei grădinițe și creșe, în așa fel încât aceasta va fi construită fără să se recurgă la demolarea vechii unități de învățământ. Cu fiecare proiect suntem în diverse etape de dezvoltare, se lucrează la fiecare în parte. 

Și nu în ultimul rând, unul dintre cele mai însemnate investiții, avem pregătit proiectul pentru o nouă școală cu peste o mie de elevi. Așteptăm deschiderea surselor de finanțare pentru a putea aplica și să putem câștiga acele fonduri europene”, a conchis Pivariu.

Comenteaza