Cum se copiază în 2021 la examene. Ministrul Educației a povestit unde au ajuns elevii să-și ascundă camerele și căștile

Cum se copiază în 2021 la examene. Ministrul Educației a povestit unde au ajuns elevii să-și ascundă camerele și căștile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre metodele și instrumentele de copiat folosite de candidații care au fost prinși trișând la examenul de bacalaureat. 

O serie de metode și instrumente de copiat la examenul de bacalaureat 2021 au fost prezentate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la B1TV. Acesta a spus că fraudarea examenelor „e o problemă care se acutizează odată cu evoluția tehnologică”.

„Au vizionat înregistrările video și a putut fi făcută localizarea. Nu e o premieră. În fiecare zi de examen s-au întâmplat aceste lucruri. Zilele trecute, ieri și alaltăieri, au fost eliminați 19, respectiv 29 de candidați pentru aceleași motive. În sesiunea de vară au fost zeci de candidați eliminați pentru exact aceleași motive – fraudă cu ajutorul mijloacelor electronice.

Încă de anul trecut am constatat că evoluția tehnologiei a susținut aceste tentative de fraudă. Este vorba de camere video minuscule în masca de protecție sau montate în nasture sau în cravată. Căști minuscule care nu pot fi detectate și care se pun direct pe timpan. Sunt complet invizibile. Sunt căști wi-fi, camere video wi-fi conectate la dispozitive electronice, telefoane de exemplu, care nu sunt în sala de examen. Camera transmite către telefon imaginea, iar cu ajutorul căștilor li se transmite rezolvarea subiectelor”, a spus ministrul, conform Edupedu.ro.

„Singura soluție care poate exista e aceea a digitalizării proceselor de evaluare și examinare, deci o contracarare a acestor tentative de fraudă, bazate pe evoluțiile tehnologice, tot prin evoluții tehnologice”, a mai spus ministrul.

Comenteaza