Curs postuniversitar de terapie cu animale pentru persoanele cu nevoi speciale. Până când vă puteţi înscrie

Curs postuniversitar de terapie cu animale pentru persoanele cu nevoi speciale. Până când vă puteţi înscrie
Două universităţi clujene organizează în perioada următoare cea de-a IV-a ediţie a cursului postuniversitar „Terapia şi activităţile asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale”.

Cursul se adresează psihopedagilor, pedagogilor, asistenţilor sociali şi asistenţilor personali cu studii superioare, specialiştilor în terapie ocupaţională, kinetoterapeuţilor, consilierilor psihologici, psihoterapeuţilor, educatorilor, profesorilor de biologie, părinţilor copiilor cu nevoi speciale, personalului grădinilor zoologice şi studenţilor masteranzi din domeniul ştiinţelor socio-umane şi medicale.

"Obiectivele lui sunt oferirea unui ansamblu de noțiuni teoretice și practice de conștientizare a valorilor, implicațiilor și efectelor terapeutice și educaționale ale interacțiunilor om-animal în îmbunătățirea calității vieții umane și animale, cu accent pe metodele de optimizare a calității vieții la persoanele cu nevoi speciale, precum şi conceptualizarea legăturii om-animal din perspectiva etologiei aplicate şi a managementului riscului zoonotic în interacţiunea cu animalele", au afirmat organizatorii.

Cursul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, are capacitatea de 100 de locuri şi se va desfăşura la distanţă pe durata a şase luni. De menţionat, numărul de credite transferabile aferente acestuia este de 24.

Persoanele interesate să participe se pot înscrie până în data de 29 mai.

Comenteaza