Cursuri la plic sau la TV pentru elevii şcolilor din scenariul roşu, fără conexiune la internet

Cursuri la plic sau la TV pentru elevii şcolilor din scenariul roşu, fără conexiune la internet
| Foto: www.pressalert.ro

Nu merg la şcoală şi ar trebui să facă orele online. Mii de elevi din toată ţara sunt în această situaţie. Fără o conexiune la internet, elevii şcolilor din scenariul roşu vor primi cursurile prin poştă.

101 şcoli încep cursurile în scenariul roşu. Asta presupune că au nevoie de conexiune la internet şi încă una bună. Dar nu în toate localităţile există aşa ceva.

Cum se vor face orele, totuşi, în acele localităţi. În Bivolari, în judeţul Iaşi, la cei care nu au semnal se va duce poştaşul, o dată pe săptămână, cu un plic plin de cursuri.

Iar în Suhurlui, în Galaţi, materia pentru prima săptămână de şcoală a fost comprimată şi înregistrată şi va fi difuzată la televizor. Dar aceste scenarii se pot schimba oricând, în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare zonă în parte. "Materia pe care lui ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, prezentată de către un profesor la televizor", Onuţ Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi.

"Vreau să vă spun că în acest moment, aproximativ 26% din şcolile din România nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplineşte ca şi capacitate partea de internet fix. 26% din şcoli. E iresponsbailitate modul în care lucrează Guvernul", spune Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Comenteaza