Video Daniel Buda vrea redeschiderea tuturor școlilor și dă exemplul Belgiei. „Procesul educațional trebuie să meargă mai departe”

Daniel Buda vrea redeschiderea tuturor școlilor și dă exemplul Belgiei. „Procesul educațional trebuie să meargă mai departe”

Europarlamentarul clujean își dorește ca toți copiii să se reîntoarcă în sălile de clasă în format fizic.

Buda a afirmat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că pandemia generată de noul coronavirus a împiedicat sute de mii de copii să aibă acces la educație și a mai spus că a discutat despre problema redeschiderii școlilor și cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Pandemia ne-a arătat care sunt limitele în care ne aflăm astăzi. Din nefericire, sunt sute de mii de copii care n-au avut acces la internet, care n-au avut acces la tablete și iată că evident procesul de învățământ va avea de suferit. Chiar am avut o discuție cu domnul Boc legat de chestiunea asta, trebuie să facem ce este necasar să putem redeschide școlile.

De exemplu, în Belgia n-au fost închise școlile decât două săptămâni anul trecut, în rest școlile și grădinițele au funcționat în format fizic mai departe. Aici poate trebuie să regândim chestiunea asta, să luăm măsurile sanitare necesare de protecție, dar în același timp procesul educațional trebuie să meargă mai departe pentru că altfel vom plăti niște costuri mult mai mari în viitor”, declarat la ZIUA LIVE, liderul PNL Cluj.

Europarlamentarul liberal susține că România are capacitatea administrativă de a folosi resursele financiare pentru ca viața românilor de zi cu zi să fie mai bună.

Comenteaza