Deca: Generalizăm corectarea digitalizată la toate examenele naţionale şi simulările de anul acesta

Deca: Generalizăm corectarea digitalizată la toate examenele naţionale şi simulările de anul acesta

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că sistemul de corectare digitalizată va fi folosit anul acesta la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări.

Ligia Deca a precizat luni, în cadrul unei întâlniri cu directori ai unităţilor de învăţământ din judeţul Prahova, că a luat feedback-ul profesorilor corectori după aplicarea acestui sistem la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

"Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor.

O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta", a spus ministrul Educaţiei, conform Agerpres.

Comenteaza