Dezastru la Bac, în Cluj. La ce se aşteaptă elevii de la liceele tehnologice VIDEO

Dezastru la Bac, în Cluj. La ce se aşteaptă elevii de la liceele tehnologice VIDEO
Dezastru la Bacalaureat. Cel puţin la asta se aşteaptă absolvenţii liceelor tehnologice, care se tem că la sfârşitul săptămânii, atunci când se vor afişa rezultatele, veştile vor fi extrem de proaste. 4.345 de elevi clujeni au susţinut astăzi examenul de bacalaureat la limba română. Tinerii sunt pesimişti şi spun că ultimul subiect, despre poezie, le-a creat dificultăţi.

Subiectul trei de la limba şi literatura română, în care elevii trebuiau să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-o poezie scrisă de Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga, le-a creat mari probleme celor de la liceele tehnologice, care au preferat să predea supraveghetorilor foile goale. "A fost destul de greu la partea treia pentru că în trei ani de zile tot s-a dat poezia şi am crezut că anul ăsta se va da roman", spune un elev. "Aşa că nu m-am atins de subiectul trei".

"A fost destul de grea partea a treia", spune un altul. "Primele două părţi au fost abordabile, le-am rezolvat în mare parte pe toate. La partea a treia am scris două pagini, dar sper să mi se puncteze ce am scris, măcar jumate din punctajul de 30 de puncte".

"Nu mă aşteptam să pice poezia, la poetie nu mă aşteptam pentru că la a VIII-a a fost uşor", adaugă un alt elev.

Nici părinţii elevilor de la liceele tehnologice nu au fost mai optimişti. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Pentru că subiectele au fost diferenţiate, absolvenţii claselor de uman au avut de scris la subiectul al treilea despre simbolismul lui George Bacovia.

Elevii au fost supravegheaţi în sălile de examen cu camere video şi nu au avut voie cu telefoane mobile. De asemenea, în fiecare sală s-au aflat câte doi profesori supraveghetori. La proba de limba română au fost 76 de absenţi.  "N-am avut niciun fel de incidente", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "În sfârşit elevii au înţeles că mai bine citesc ceva, nu să-şi asume un risc mare să fie prinşi, şi timp de două ediţii să nu se mai prezinte la acest concurs".

Elevii vor afla rezultatele examenului în 8 iulie.


Reporter: C.Pîrvu/A.Golban
Imagine: L.Ersek/ R.Râşnoveanu

 

Comenteaza