Director în INSP: "Noi nu am dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor"

Director în INSP: "Noi nu am dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor"

Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică, spune că nu există studii care arată că trimiterea elevilor în vacanță reduce mobilitatea, ci din contră.

Întrebată de ce Institutul Național pentru Sănătate Publică a dat recomandarea de închidere a școlilor și trimitere a elevilor în vacanță, Adriana Pistol, director în cadrul INSP a spus că institutul nu a dat nicio recomandare în acest sens.

"Noi nu am dat nici o recomandare în privința școlilor, nu am avut această temă", a spus Adriana Pistol, vineri, într-o conferință la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Mai mult, aceasta a spus că nu există studii care să arate că mobilitatea populației este mai redusă dacă elevii sunt în vacanță și nu merg la școală.

"Din contră, există studii care arată că în momentul în care copiii sunt liberi să circule, trebuie implementate alte tipuri de restricții concomitent, astfel încât să nu se mute din școală în altă locații. De aceea există studii care arată că școala trebuie să funcționeze fizic concomitent cu introducerea restricționării celorlalte activități care să favorizeze școala fizică și, evident, cu testare, cu screening.

Există studii, de asemenea, care vin și spun că trebuie evitate activitățile transferate din școală în alte locații. Adică dacă sunt în vacanță să nu poate să meargă în alte locații în care să se aglomereze la fel ca și în clasă", a explicat Pistol.

Reamintim că elevii și preșcolarii au fost trimiși forțat în vacanță, timp de două săptămâni, decizia autorităților fiind explicată prin faptul că astfel s-ar reduce mobilitatea populației în contextul actualului val al pandemiei.

Comenteaza