Doi clujeni, câştigătorii Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie VIDEO

Doi clujeni, câştigătorii Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie VIDEO
Doi profesori clujeni s-au numărat printre cei zece câştigători ai celei de-a cincea ediţii a Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie.

Aceştia au fost selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate în urma analizării a nu mai puţin de 441 de dosare primite, prin care au fost nominalizate 202 de persoane. 

Unul dintre mentorii clujeni recompensaţi pentru activitatea lor excepţională este Emilia Roşca, profesoară de franceză la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", care a fost premiată datorită faptului că "pasiunea de a preda, îmbinată cu cunoștințe aprofundate, exigență și multă dragoste față de copii, a făcut ca generații întregi de elevi să-și însușească limba, literatura și cultura franceză la nivel înalt".

Cel de-al doilea câştigător este profesorul de arte plastice Géza Székely. "Bucuria descoperirii și sentimentul de împlinire aduse prin creația artistică la orele profesorului de artă din Cluj se manifestă în frumusețea operelor realizate de copii, iar succesul acestora se reflectă și în multiplele distincții primite de elevii săi", au declarat organizatorii premiilor.

Ceilalţi opt laureaţi ai Premiului Mentor sunt Daniela Luminița Ceredeev, profesoară de limba și literatura română din Vatra Moldoviței, județul Suceava, Ágoston Dvorácsek, profesor de fizică din Aiud, Ligia Letiția Jicman, antrenoare de şah din Timișoara, Geanina Mangalagiu, profesoară de chimie din Iași, Mircea Nistor, profesor de fizică din Hunedoara, Zoltán Nyiri, profesor de pictură de la Școala de Arte din Satu Mare, Viorica Nistoroiu, profesoară de pian din București, şi Mateiu Peloc, antrenor de ciclism din Arad.

Câştigătorii au primit câte un premiu în valoare de 8.000 de lei şi un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul Ioan Nemţoi. Prin această distincţie se recunoaște activitatea acelor profesori, antrenori, mentori care reușesc să stimuleze copii talentați.

"Excelenţa educativă a acestor profesori, antrenori şi mentori a condus generaţii întregi spre succes, activitatea lor a rămas însă în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura efortului depus", au afirmat organizatorii.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc miercuri la Centrul de Cultură Urbană Casino, în prezenţa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin. Cu acest prilej s-a lansat ediția următoare
a programului, înscrierile putând fi făcute până la data de 31 decembrie 2015.

Programul Mentor este organizat anual din 2010 de către Fundația pentru Comunitate în parteneriat cu MOL România. 

Comenteaza