News alert E OFICIAL: din 8 februarie, elevii se întoc la școală. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

E OFICIAL: din 8 februarie, elevii se întoc la școală. Anunțul făcut de Klaus Iohannis
| Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României a anunțat, într-o conferință de presă, că majoritatea școlilor se vor redeschide din 8 februarie, dacă pandemia are o evoluție favorabilă.

Decizia a fost luată după discuţiile cu ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, dr. Raed Arafat şi dr. Adriana Pistol.

„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că este nevoie de deschiderea şcolilor, de o decizie responsabilă „pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate”.

„Este o decizie extrem de importantă, cea a deschiderii şcolilor în semestrul 2, după un anumit scenariu. Am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii: nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea. Este o decizie responsabilă pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi (joi – n.r.) şi vom vedea care sunt concluziile. Noi, e clar, vom veni cu realităţile din educaţie la această discuţie”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a afirmat că îşi doreşte deschiderea şcolilor, „nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online”.

„Nu poţi să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Deci ai nevoie de şcoli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acţiuni remediale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Comenteaza