Educație pentru situații de urgență în școli. Copiii vor învăța cum să acorde primul ajutor și ce să facă în caz de cutremur sau incendiu

Educație pentru situații de urgență în școli. Copiii vor învăța cum să acorde primul ajutor și ce să facă în caz de cutremur sau incendiu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în școli vor putea fi incluse și module de educație pentru situații de urgență și pentru acordarea de prim ajutor.

"În acord cu politica Ministerului Educației și obiectivele proiectului „România Educată” de a face învățarea relevantă pentru nevoile de viață ale copiilor și tinerilor - nu doar teorie, ci și abilități practice, apreciez deschiderea partenerilor guvernamentali, dar și disponibilitatea celor din mediul economic și din societatea civilă pentru promovarea unor module-pilot ce vor putea fi integrate în disciplina „Educație pentru viață” în planurile de învățământ la care se lucrează și care vor fi implementate începând cu septembrie 2023. Alături de module precum educație financiară, educație juridică, educație pentru sănătate, educație rutieră, educație pentru o alimentație sănătoasă, vor putea fi incluse și module de educație pentru situații de urgență și pentru acordarea de prim ajutor", a scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Un proiect-pilot a unui astfel de modul a început astăzi într-o şcoală din Capitală, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, iar de anul viitor vor urma cursurile de prim-ajutor.

Comenteaza