Elev de la Coşbuc, dat afară de la bacalaureat. Un altul a refuzat să predea lucrarea VIDEO

Elev de la Coşbuc, dat afară de la bacalaureat. Un altul a refuzat să predea lucrarea VIDEO
Un elev de la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca a fost dat afară, astăzi, de la examenul de Bacalaureat pentru că a fost prins cu un memorator de matematică în buzunar. Un altul a părăsit sala de examen refuzând să predea lucrarea.

UPDATE - Adaugă ştire video. Click pe fotografie pentru declaraţii şi imagini

"Elevul avea asupra lui un dispozitiv electronic pe care erau scrise formule matematice. A fost prins de un profesor supraveghetor şi a fost dat afară din examen", a declarat Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj. Acesta nu se va putea prezenta la examenul de Bacalaureat, conform Metodologiei, în următoarele 2 sesiuni (în august-septembrie 2013, respectiv în iunie-iulie 2014).

Tot astăzi, un elev de la Liceul Teoretic Bathory Istvan s-a ridicat din bancă la mijlocul examenului şi a ieşit din sală. Acesta nu a dorit să predea foaia de examen. Conform Metodologiei, acesta este considerat eliminat, fără posibilitatea de a mai participa la proba de mâine, dar cu posibilitatea de a susţine Bacalaureatul în sesiunea de toamnă (august-septembrie 2013). De asemenea, acestuia i se recunosc probele anterior susţinute în cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013, dacă sunt promovate, în aşa fel încât în toamna el va trebui sa repete doar proba de astăzi şi cea de mâine.

Absolvenţii de liceu au susţinut, astăzi, proba obligatorie a profilului la Bacalaureat 2013. Elevii de la real, tehnologic, militar şi pedagogic au dat examen la Matematică, în timp ce absolvenţii de la uman şi de la filiera vocaţională au susţinut examenul la Istorie.

La Cluj, din totalul de 4.638 de elevi înscrişi, au participat la proba scrisă de astăzi 4.520 elevi, numărul celor absenţi fiind 118.

 

Comenteaza