Elevi români, premiaţi de NASA

Elevi români, premiaţi de NASA
La concursul internaţional organizat de NASA, elevii români au câştigat trei premii întâi la un concurs internaţional organizat de NASA, unde au prezentat proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic.

Elevii Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov au adus acasă trei medalii de aur, una de argint, două de bronz şi patru menţiuni.

"Este cel mai bun rezultat al României, nu numai al Braşovului. Niciodată România nu a avut trei premii întâi, toate aceste premii sunt orientate înspre Braşov. (...) Este o mare reuşită pentru noi, atât ca şcoală, cât şi ca centru de performanţă pentru că avem şi echipe formate aici, într-o altă structură, nu neapărat cea şcolară, pentru că este o muncă pe care copiii o fac în afara orelor de curs. E o muncă de cercetare într-un domeniu preuniversitar, unde forma aceasta este mai rar găsită", a declarat profesorul coordonator Carmen Tănăsescu.

Potrivit acesteia, a fost o ţintă ca România să ajungă să ia cele mai multe premii şi să "îi dovedească" pe indieni, care de obicei câştigă cele mai multe premii la concursul NASA, relatează Mediafax.

Locul întâi a fost câştigat de trei echipe cu proiectele: "Rose" - clasa a 6-a, "NewT" - clasa a 6-a şi "Heosphoros" - clasa a 9-a.

O altă echipă a primit medalie de argint pentru proiectul "Iridescence", clasa a 10-a, iar medalii de bronz au primit două echipe cu proiectele "Encheladus" - clasa a 6-a şi "Auxilium" - clasa a 11-a.

De asemenea, braşovenii au obţinut şi patru menţiuni.

O noutate în acest an este faptul că una dintre echipele câştigătoare este mixtă, formată din elevi de clasa a 6-a care provin de la mai multe şcoli, nu doar de la "Şaguna", elevi care nu s-au cunoscut până în momentul în care au lucrat la proiect.

Echipele premiate cu locurile unu, doi şi trei sunt formate din 27 de elevi. Ei urmează să participe la Conferinţa internaţională a NASA, unde le vor fi înmânate premiile, în Saint Louis, Missouri, Statele Unite, în perioada 24-30 mai.

 

Comenteaza