Elevii clujeni de 10, premiaţi de autorităţi

Elevii clujeni de 10, premiaţi de autorităţi
Elevii clujeni care au obţinut media 10,00 la examenul de bacalaureat din acest an vor beneficia de premii pentru rezultatele excepţionale atât din partea Primăriei, cât şi a Consiliului Judeţean Cluj şi a Guvernului.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca şapte elevi au obţinut nota maximă la fiecare dintre cele trei probe de la examenul de bacalaureat. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunţat în mod oficial că fiecare dintre cei şapte elevi vor fi premiaţi.

"Ne mândrim să avem în Cluj-Napoca şapte elevi care au obţinut nota maximă la examenul final de liceu şi eu cred că este o dovadă că politica noastră educaţională încetul cu încetul produce roade, având în vedere că tot mai mulţi copii au rezultate bune şi foarte bune la examene, municipiul Cluj-Napoca şi judeţul Cluj fiind printre fruntaşele ţării şi vom continua această politică de a îi încuraja", a declarat Boc.

Primăria Cluj-Napoca va premia performanţa acestor copii pentru rezultatele deosebite obţinute la examenul de bacalaureat, sesiunea 2014, cu 7.000 de lei, bani care vor fi alocaţi la următoarea şedinţă a Consiliului Local. Astfel, fiecare elev de nota 10,00 va primi câte 1.000 de lei.

În  total în judeţul Cluj au fost înregistrate 10 medii de 10,00, dintre care cele şapte în Cluj-Napoca, una în Huedin, una în Dej şi una în Turda.

De asemenea, cei mai merituoşi absolvenţi de liceu, care au obţinut nota 10 la Bac vor fi premiaţi de autorităţi la nivel judeţean şi naţional.

"În prima şedință a Consiliului Județean Cluj, se va face o propunere de premiere a celor zece elevi cu media zece la Bac din judeţul Cluj. Acest lucru se va întâmpla la finalul lunii iulie. De asemenea, toţi elevii din ţară care au obţinuat media 10 la Bac vor mai fi premiaţi şi din partea Guvernului cu un premiu naţional în valoare de 3.000 de lei", declară Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi consilier judeţean.

 

Comenteaza