"Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu, pentru că vor avea examene"

"Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu, pentru că vor avea examene"
| Foto: Edupedu.ro

Ministrul Educaţiei a anunțat că va propune ca elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri şi în cazul în care şcoala intră în scenariul roşu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Sorin Cîmpeani a spus şi că examenele naționale se vor desfășura cu prezență fizică pentru a nu putea da naştere la fraudă, anunţă edupedu.ro.

„Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS, referindu-se la cazul în care școlile ar putea trece în scenariul roșu, cu predare exclusiv online.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza