Elevii, nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională. Câte contestaţii au fost depuse

Elevii, nemulţumiţi de notele obţinute la Evaluarea Naţională. Câte contestaţii au fost depuse
Nemulţumiţi de nota obţinută, absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut săptămâna trecută examenul de Evaluare Naţională au depus sute de contestaţii.

Potrivit datelor remise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în total au fost depuse un număr de 264 de contestaţii. Cele mai multe dintre ele, 179, au fost la limba şi literatura română, alte 73 fiind la matematică, în timp ce nouă au fost la limba maghiară şi trei la limba germană.

Dintre acestea au fost admise doar 89, îndeplinindu-se condiţia ca cea de-a doua notă să fie mai mare sau mai mică decât prima cu cel puţin 0,5p, excepţie făcând notelor de peste 9,50, unde nota de la contestaţii rămâne definitivă. Astfel, au fost 71 de contestaţii admise cu creşterea notei şi 18 cu scăderea acesteia, iar procentul de promovare nu a fost modificat.

Evaluarea Naţională a început în data de 22 iunie cu proba de limba şi literatura română. A doua zi a urmat proba de limba maternă, iar în 24 iunie elevii au susţinut examenul de matematică.

Rezultatele s-au afişat vineri, 26 iunie, un număr de 43 de elevi din judeţul Cluj obţinând media 10, dublu faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 20 de astfel de medii. Proporţia celor care au obţinut media peste 5 a fost, la nivel judeţean, de 91,5%. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de nota primită au avut posibilitatea să conteste notele obţinute.

În judeţul Cluj examenul s-a desfăşurat în 119 centre de examen, probele fiind susţinute de un număr de 4.393 de elevi.

Comenteaza