Emil Boc: "Investiția în educație este cea mai sigură investiție în viitorul copiilor deoarece este lipsită de grija falimentului"

Emil Boc: "Investiția în educație este cea mai sigură investiție în viitorul copiilor deoarece este lipsită de grija falimentului"
| Foto: Facebook

Primarul municipiului Cluj-Napoca a participat la Summitul European de Educație. Autoritățile locale și regionale trebuie să implementeze planurile în educaţie și să le integreze cu ajutorul fondurilor europene, au concluzionat participanţii. 

Emil Boc, alături de ministrul Educației, Tineretului și Sportului din Franța, dl Jean-Michel Blanquer, ministrul Educației din Finlanda, dna Li Andersson și ministrul Educației și Științei din Bulgaria, dl Krasimir Valchev au participat la Summitul European de Educație.

"În cadrul conferinței, am discutat despre importanța realizării Spațiului European al Educației până în anul 2025, obiectivele Uniunii Europene pentru educație până în 2030 și despre Planul Digital pentru educație.

Concret, Uniunea Europeană poate contribui activ la creșterea calității procesului educațional de pe continentul european prin diverse planuri de acțiune precum: NextGenerationEU, Erasmus, educație digitală și internet de mare viteză în fiecare școală.

De asemenea, am transmis că autoritățile locale și regionale trebuie să implementeze aceste planuri și să le integreze cu ajutorul fondurilor europene. Am concluzionat că investiția în educație este cea mai sigură investiție în viitorul copiilor noștri deoarece este lipsită de grija falimentului", a anunţat primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare. 

Comenteaza