Energia, predată interactiv elevilor clujeni

Energia, predată interactiv elevilor clujeni
Elevii de la două şcoli clujene au avut parte luni de o lecţie atipică: au învăţat despre energie în mod interactiv, alături de specialişti din domeniu. Spre bucuria lor, la final au primit cadouri.

 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Cluj şi ai companiei E.ON România i-au învăţat pe elevii Şcolii Traian Dârjan din Someşeni şi pe cei ai Şcolii Gimnaziale din Baciu despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă în casă sau la şcoală.

Acţiunea a avut loc în cadrul programului „Lecţii de siguranţă", desfăşurată în această lună în 10 oraşe din ţară, cu scopul de a educa copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial. La sfârşitul lecţiilor, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite şi de calculatorul donat.

Lecţiile vor continua şi în ziua următoare, la Turda, când specialiştii ISU şi voluntarii E.ON îi vor întâlni pe micuţii locatari ai casei de tip familial pentru copii Lukas.

Acţiunile fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu este un joc de noroc", în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Comenteaza