Foto Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut elevii la Matematică/ Nu vor primi notele pe avizier la scoala

Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut elevii la Matematică/ Nu vor primi notele pe avizier la scoala
Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Matematică/ Nu vor primi notele pe avizier la scoala
Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au primit elevii la Matematică/ Nu vor primi notele pe avizier la scoala
„Asigurați accesul echitabil la educație pentru toți copiii!”

Miercuri, 17 iunie 2020, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Elevii vor primi un cod unic pentru a-și afla rezultatele la Evaluarea Națională 2020

Ministerul Educației a stabilit măsuri în premieră pentru ca elevii să afle rezultatele la examenul de Evaluare Națională din acest an. Miercuri, la finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de limba română și de matematică.

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă

Comenteaza