Examenele online nu mai pot fi fraudate. IT-işti români au găsit o soluţie revoluţionară pentru supraveghere

Examenele online nu mai pot fi fraudate. IT-işti români au găsit o soluţie revoluţionară pentru supraveghere
| Foto: etp4hpc.eu

IT-işti din România au lansat o platformă care permite universităţilor să supravegheze studenţii care dau examene la distanţă şi să prevină înşelăciunea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aplicaţia combină biometria de tastare, verificarea acţiunilor utilizatorului în browser, capturile cu camera video a utilizatorului şi recunoaşterea feţei, informează Adevărul.

„Prin intermediul observED venim în sprijinul universităţilor, centrelor de învăţare şi furnizorilor de certificări care în contextul actual trebuie să asigure sesiuni de testare la distanţă cu acelaşi nivel de siguranţă ca testarea faţă în faţă.

Astfel, instituţiile se asigură că păstrează controlul asupra sesiunii de testare şi reduc costurile, precum şi timpul petrecut cu planificarea, organizarea şi supravegherea persoanelor examinate”, a declarat Alexandru Paraschiv, director al Departamentului de Inovaţie al Tremend.

Aplicaţia foloseşte amprenta biometrică a tiparului de tastare a unui utilizator, capabilităţile de recunoaştere a feţei, care detectează în timp real dacă studentul părăseşte fereastra de browser în care susţine examenul, cu intenţia de a trişa.

La final de examen, observED generează şi livrează automat, către organizatorul examenului, câte un raport detaliat despre comportamentul din timpul testării al fiecărei persoane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza