Formularele de vaccinare din școli. La ce întrebări vor trebui să răspundă părinții

Formularele de vaccinare din școli. La ce întrebări vor trebui să răspundă părinții

Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie, pentru a fi completate de părinți.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Părinții vor trebui să răspundă la întrebările dacă "copilul este vaccinat sau nu?" și "în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. În ceea ce privește ultima întrebare, ministrul a spus că există riscul ca foarte mulți părinți să răspundă cu "nu".

În cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, fiind vorba despre cei cu vârsta peste 12 ani, "atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur", a spus ministrul.

"Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea <copilul este vaccinat sau nu?> și mai apoi la întrebarea <în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?>.

Ministrul a precizat că nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, "dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde. Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare"

Cîmpeanu a explicat că scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli. Formularele vor fi strânse de către inspectoratele școlare și vor ajunge la direcțiile de sănătate publică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza