Gata să abandoneze şcoala, au fost ajutaţi de o asociaţie din Cluj. Acum şi-au luat bacalaureatul şi dau la facultate

Gata să abandoneze şcoala, au fost ajutaţi de o asociaţie din Cluj. Acum şi-au luat bacalaureatul şi dau la facultate
O asociaţie care ajută elevii să rămână în şcoală anunţă azi că 22 dintre adolescenţii susţinuţi şi-au luat bacalaureatul cu succes.

Un număr de 22 de adolescenţi susţinuţi de fundaţia "Clujul Are Suflet" şi-au luat examenul de bacalaureat, cu o medie a notelor de 8.

Notele obţinute la examene - fiind vorba inclusiv de 10 şi 9,75 la matematică - au fost obţinute datorită implicării tinerilor ajutaţi de fundaţie şi a echipei Clujul Are Suflet, formată din 18 persoane cu diferite specializări - profesori, psihologi, psihopedagogi şi asistenţi sociali. Pentru fiecare dintre aceşti adolescenţi a fost conceput, din timp, la Centrul de zi Clujul Are Suflet, un program personalizat de susţinere pe toate planurile. Acesta a cuprins monitorizarea permanentă a situaţiei şcolare, meditaţii la diferite materii, activităţi pentru menţinerea motivaţiei şcolare şi pentru dezvoltarea unor strategii de învăţare, precum şi programe de orientare şcolară şi profesională.

Daniel B. e unul dintre aceşti tineri. A obţinut 9,75 la bacalaureat, la examenul de matematică, şi venise la Centrul de zi Clujul Are Suflet cu neîncredere în propriile forţe. După câteva întâlniri cu echipa fundaţiei, în care s-a pus accentul pe creşterea încrederii de sine, pe motivaţie şi pe dezvoltarea unor strategii de autoreglare emoţională, tânărul a reuşit să se mobilizeze şi să îşi gestioneze eficient timpul de pregătire pentru examen. Acum se pregăteşte pentru admiterea la Facultatea de Telecomunicaţii, respectiv la Facultatea de Informatică, unde va avea inclusiv probă scrisă la matematică. A transmis fundaţiei următorul mesaj de mulţumire, foarte apreciat inclusiv de reţelele de socializare: "Rezultatul meu la bac nu ar fi fost la fel de bun, fară ajutorul echipei Clujul Are Suflet. Vă mulţumesc şi sper să ajutaţi cât mai mulţi tineri ca mine, în continuare".

Cristina L. e un altul dintre tinerii care şi-au luat acum bacalaureatul. A parcurs, împreună cu echipa fundaţiei, un lung proces de exploatare a oportunităţilor educaţionale ale facultăţilor tocmai pentru că exista incertitudinea personală privind viitorul vocaţional. A găsit un domeniu care se potriveşte intereselor sale, resursele umane. A promovat cu succes bacalaureatul, iar acum se pregăteşte pentru a deveni studentă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, specializarea Resurse Umane.

Leoniciei Z. îi lipsea încrederea în propriile abilităţi, cu toate că avea rezultate şcolare bune. Datorită suportului oferit prin consiliere psihologică şi orientare şcolară şi profesională, aceasta a reuşit să îşi construiască un traseu ascendent, astfel încât, trecând cu bine de bacalaureat, se pregăteşte pentru admiterea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie.

La limba română, Bianca P. a obţinut 9,25, Adriana B - nota 8,20, Adriana B. - nota 8, Maria J. şi Andrada L. - aproape 8.

Clujul Are Suflet a ajutat 1.400 de tineri în ultimii şase ani. Asociaţia e finanţată de Banca Transilvania.

 

 

Comenteaza